barnplaggsguiden

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Recension: Kavatsandaler Alva XC

Hej alla! Här kommer en recension på sandaler från Kavat! Sandalerna är som vanligt recensionsexemplar och kommer skickas tillbaka.

6174640576_img_1816.jpg

 

Detta är modellen Alva XC som är en ny sko, fast egentligen väldigt gammal. Det är en tillbakablick på Kavats första klassiker, som såklart förbättrats med en ny lättvikts EVA sula. Skon är gjord i cross-country läder som är extra slitstarkt. Jag förklarar lite mer nedan!

Jag tänkte att jag ska berätta lite om XC märkningen för er som inte läst om det förut, och sen beskriva de olika modellerna samt vad jag tycker och tänker om passform och för vilka åldrar dem passar. Kavatskor som har XC efter namnet är tillverkade i något som heter Cross Country Leather. Lädret är vattentätt och väldigt slitstarkt. Lädret är tillverkat i Europa och finns i massvis av färger och mönster/finish. Det är även fritt från perflourerande och polyflourerande ämnen (gifter). XC läder tycker jag är toppen när det kommer till barnskor, klarar både vatten och smuts samtidigt som skon andas ordentligt.

kavat alva

Pris: 549kr

Passform: Skorna är helt normala i storleken, men man ska alltid utgå efter barnets fotmått Jag har tycker personligen att det är bäst att gå till butiken, eller någon butik som säljer den sko man är intresserad av, och prova på barnet. Dessa går upp till vristen och verkar väldigt sköna! Fördelen är att det finns ett bra kardborreband, så det är enkelt att öppna upp skon ordentligt när man sätter på dem, och lätt att stänga.

Jag kan dock tycka att lädret är lite hårt i början, men även det släpper efter ett tag!

6174640576_img_1822.jpg

Alva finns från storlek 21-27! 

När det kommer till Alva som sandal så tycker jag att dom är perfekta för yngre barn, mer öppna sandaler är bättre när barnen är äldre, jag skulle säga från ca 3-4 år. Eller gärna ännu äldre!

6174640576_img_1819.jpg 6174640576_img_1818.jpg

Det är viktigt att det inte kommer in massa grus och smuts i barnens sandaler när de är för små för att säga till, det kan ge skavsår och göra ont. När barnen är äldre så är det ingen fara och det är en fördel att lufta fötterna ordentligt när det är varmt.

Jag gillar dessa skor! Dom sitter bra, är smidiga att få på och av, och designen är magisk! Detta är mina drömsandaler till barnen utifrån hur de ser ut. Jag tycker att dom är så snygga! Som vanligt med Kavat så kan  man ofta få tillbaka en del av pengarna om man håller skorna i bra skick. För det är det enda tråkiga med denna sko. Att den är lite dyr.

 

6174640576_img_1817.jpg

 

Kommentarer
barnplaggsguiden

Kommentera

  1. Sara

    Får jag fråga varför du ibland poängterar att saker är lån och ska lämnas tillbaka? Spelar det ngn roll? Är lite nyfiken:)

Annons