barnplaggsguiden

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

En bekännelse

Idag fick jag ett sms från förskolan, som man inte vill ha. Som man helt enkelt skäms ihjäl för, eller jag gör det i alla fall. Det är ju pinsamt att jag, som skriver om barnkläder och tipsar samt råder andra hur man ska klä sina barn, inte lyckades själv.

Smset jag fick sammanfattade ungefär detta – att jag inte klätt Aline tillräckligt varmt. Jag fick som sagt direkt dåligt samvete och kände oro, för att jag tyckte verkligen att hon var ordentligt påklädd imorse. Hon hade linne, tröja, fleece och en vadderad tunn jacka, samt mössa och vantar, och jeans på benen. Men tydligen så har hon frusit och gråtit! Fasiken hurrni, det är inte helt lätt att klä i detta mellan väder.

Imorgon blir det överdragsbyxor, och en tjockare jacka, samt mössa och vantar. Kanske även ett linne i ull, ja, det blir det. Ett ull linne, det har vi bra från Pierre Robert!

Wool-Top-Girl-Offwhite.

Hur gåre för er? Några klädmissar? Jag skulle gärna skriva igen om hur ni ska klä era kids, men jag måste bara ta igen efter denna lilla miss…

img_9910.jpg

Vackert men kallt som fan!

 

Kommentarer
barnplaggsguiden

Kommentera

 1. Emma

  Jag brukar se till att både galonkläder stövlar o överdragsbyxor o jacka finns där under veckan sen kan personalen välja vad barnen behöver. Ett tips 😊 vi har glömt varje dag den här veckan den minstas sovsäck han ska sova i. Det är fortfarande rätt bra temp ute så han har inte alls frusit men ändå 😳

 2. Mia

  Har dina barn underställ på sig på förskolan (på vintern)? Och i såfall, springer de runt i bara underställ inne då eller har du kläder över? Tänker att ett ullunderställ är ju toppen men lite krångligt när man inte kan begära att förskolan ska klä av och på detta när de ska ut.

  1. Annika

   Vi som jobbar i förskolan ser helst att barnen har underställ på vintern och att det sedan blir innekläder. På yngre barn kan vi ibland byta just tröjan då fil och annat rinnande hamnar på just tröjan och blir inte så praktisk till dagen efter (de som slutat/inte vill använda haklapp) för underställ kostar ju en del och man kan inte köpa hur många som helst…

    1. Annika

     Det räcker egentligen att skölja upp kläderna på kvällen och förhoppningsvis är de torra till dagen efter annars är det bra att ha iaf två-tre sett som det går att byta mellan. Lite skitiga barn gör ju inget 😉

Annons