barnplaggsguiden

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Mellanlagret – Fleece!

Vilken ruggig hösthelg det varit! Mycket regn, kyla och moln, iaf ute hos oss på landet vid Norrtälje. Det har varit perfekt väder för mig attt testa lite av barnens nya grejer. Tex två olika typer av Reima fleece. Reima har ett stort sortiment av kläder till barn, och vi har tidigare testat en del av deras ytterplagg, därför var det lite roligt att få skriva om deras fleece. Jag har valt att testa två typer, som har väldigt olika funktion. Nämligen fleecetröja och fleeceoverall.
Nu i helgen har barnen haft fleeceoverall på sig utomhus. Perfekt när det är ruggigt och kallt men inte så blött.  Tack vare resårbandet i ryggen så sitter den väldigt bra på kroppen och är lagom i passformen. Lite pösig, men inte stor på något sätt. img_0206.jpg Ians fleeceoverall finns här! 
img_0162.jpg

Fleeceoverallen som Aline har är väldigt väldigt cerise, Alines favoritfärg, Jag gillar en med, syns riktigt bra och är otroligt mjuk och skön. Normalt sett så använder man en fleeceoverall som mellan lager, och inte själv ute. Men det går även att göra det. Fleecen är polarfleece som torkar snabbt och transporterar bort fukt bra!

Fleecetröjan är stickad på utsidan och i mysigt borstad fleece på insidan. Det var några år sen jag såg detta första gången, och tyckte insitinktivt om det. Fleecetröjan är mycket mer klädd och ser ut som en tröja på ett annat sätt. Jag tycker att Alines i rosa är riktigt fin och bara glad att det även är en fleece. Den ser fin ut och är sjukt varm och mysig! Lite mer klädd!

 

img_0013.jpg

 

Ian har en annan sorts tröja från Reima som är en huvtröja i denimplysch. Den är väldigt mjuk på insidan och gjord i denimplysch som andas. Tröjan är perfekt som ett mellanlager nu på hösten, har en fin och stor mysig luva som sitter bra kvar på huvudet.

img_0032.jpg

 

Hur ska man tänka då? Jag tänker såhär.  Mellanlagret fungerar som isolering, altså att ett bra mellanlager är luftigt och har god andningsförmåga. Det innebär att man har  kvar värme samtidigt som fukten släpps ut. På så sätt håller barnet  sig varmt och torrt även om man blir varm och svettig.

Det går att ha flera mellanplagg, som man kan plocka på eller av. Däreför är det toppen med smidiga plagg, kanske med dragkedja med! Jag rekommenderar fleece, ull och ullfrotté som är bra material som andas och håller barnet varmt!
Stor kram!

 

Kommentarer
barnplaggsguiden

Kommentera

Annons