barnplaggsguiden

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Internationella Flickdagen!

Idag är det internationella Flickdagen! Förutom att det är en självklar dag för oss att uppmärksamma så vill jag även passa på att sprida det i alla kanaler jag har. Det är så självklart för mig att barnen, flickor som pojkar behandlas lika och har samma värde, men tyvärr så ser det inte ut så i samhället eller i världen. Det måste såklart ändras och det ändrar jag varje dag med hur jag behandlar mina barn, mina nära och flickorna i mitt liv.

Internationella flickdagen infaller varje år den 11 oktober. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad av FN:s generalförsamling i december 2011, för att uppmärksamma flickors särskilt utsatta situation.

Initiativet till dagen kommer ursprungligen från barnrättsorganisationen Plan. Den internationella flickdagen används för att uppmärksamma allmänheten om flickorsrättigheter och för att diskutera flickors situation med beslutsfattare världen över.

Idag uppmärksammar vi kvinnor, döttrar, flickor, mammor och systrar. För vi alla förtjänar samma möjligheter, rättigheter och makt.

img_0508.jpg img_0519.jpg

Min älskade flicka med hennes bästa vän. Jag ska hjälpa er fram i livet, på samma sätt som min son. Det kommer bli rättvist och ni kommer förändra, tillsammans.

 

 

Kommentarer
barnplaggsguiden

Kommentera

Annons